Carrotcake

Deze Carrotcake heeft geen toegevoegde suiker, wel extra vitaminen, mineralen en vezels uit de wortel. Kortom een heerlijke feestelijke traktatie.

Gezond eten is echt geen straf.

Ingrediënten:

  • 6 Medjoul dadels (ontpit)
  • 4 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 50 gram Kokosmeel
  • 120 ml kokosolie (gesmolten)
  • 200 gram wortelpulp (uit de slowjuicer) + scheut kokosmelk
  • of 200 gram geraspte wortel
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl bakingsoda
  • ¼ tl vanillepoeder
  • * pure chocolade

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, neem een springvorm ( ik gebruikte 20 cm) en vet deze in of bekleed met bakpapier. Meng de dadels met 1 ei in de keukenmachine/foodprocessor tot een mooi glad mengsel.

Voeg nu de resterende eieren, de banaan, de kokosolie, het kokosmeel, kaneel, zout, bakingsoda, evt de kokosmelk (als je wortelpulp gebruikt) en vanillepoeder toe en mix tot een mooi mengsel. Roer nu de wortelpulp/rasp er door en giet het mengsel in de springvorm. Zet in de oven voor ± 40 minuten.

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Bak evt wat langer als dit nodig is. Ben je bang dat de cake te donker wordt? Dek deze dan af met bakpapier.

* Ter garnering heb ik wat pure chocolade ( 85%) gesmolten en over de cake laten lopen.

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *