Goede voornemens, een droom of een illusie?!

Het einde van het jaar is bijna een feit. Ben jij al aan het nadenken over goede voornemens? Je droomt ervan weer in die oude jeans te passen of komende zomer weer lekker in bikini of zwembroek op een tropisch strand te flaneren? Maar daarvoor zal je moeten afvallen! Hoe pak je dat dan aan? Gewoon gezonder eten en meer bewegen of ga je voor een totale reset met eiwitrijke maaltijdvervangers? Doe je het zelf, met een vriend of vriendin of je zus of ga je (samen) voor een coach? Wellicht helpt deze informatie jou om een goede keus te maken!

Afvallen is best een dingetje. We worden met zijn alle zwaarder en en daarmee ongezonder. Vele van ons beseffen dat of ondervinden zelfs klachten door hun overgewicht. Begin jaren 80 was ongeveer 25% van de Nederlandse bevolking te dik tegen ruim 50% nu. Dat is dus best schrikken.

Niet zo gek dus dat een groot deel van Nederland op dit moment droomt of nadenkt over een goed voornemen in de vorm van afvallen. Maar wist je dat 95% van de mensen met het goede voornemen om af te vallen na korte tijd alweer op het oude gewicht (of zelfs meer) zit. Terwijl bij de start 78% positief is om het goede voornemen vol te houden. Voor vele is het dan ook een illusie.

Waarom lukt het ons toch massaal niet om het vol te houden?

Vaak gaan we heel fanatiek van start, we ontzeggen ons van alles, stellen niet realistische doelen en we duiken massaal de sportschool in om met de laatste hype mee te doen, en dat terwijl we al in jaren een sportschool van binnen hebben gezien. We denken dat het simpel is, dat kan toch iedereen, gewoon wat minder eten en meer bewegen. Helaas is het vaak niet zo simpel. Omdat we zover buiten ons gewone dagelijkse patroon stappen is het heel lastig om dit vol te houden en vervallen we weer in oude gewoontes.

Wat kunnen we dan wel doen?

Genoeg discipline en het vinden van de juiste voedingsinformatie is maar voor weinige weggelegd. Mijn advies: zoek een coach in de buurt, spreek samen een realistisch doel af, je coach heeft hier ervaring in. Bespreek samen welke vorm van bewegen bij jou past en hoe je dit het beste op kunt bouwen. Je coach is je stok achter de deur, je motivator en is er voor je als je het even niet meer ziet zitten.

Samen met je coach ga je voor een positieve benadering, kijkt naar wat er wel mag en vooral wat het je oplevert. Een coach is hier geoefend in en weet jou de juiste handvatten en motivatie te geven. En daarnaast heel belangrijk: deel je voornemen met je omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun voornemen van de daken schreeuwen het beter en makkelijker volhouden.

Oke… jouw voornemen om af te vallen is dus best een lastige, dat blijkt wel uit bovenstaande, maar zeker geen onmogelijke! Je kunt bij mij in de praktijk kiezen voor een traject wat bij jou past. Samen zorgen we dat jouw voornemen een droom is die uitkomt! 

Je kan kiezen voor een gezonder voedingspatroon je ontvangt adviezen voor je boodschappenlijstje en een weekmenu ter inspiratie. Maar je kan ook voor maaltijdvervangers van SLIMdiet kiezen. Nou hoor ik je denken: maaltijdvervangers? Is dat nou wel goed voor je? Hier kan ik kort over zijn, overgewicht is slechter voor je dan tijdelijk maaltijdvervangers gebruiken met als doel een gezond gewicht te bereiken.

Wat ik vooral een voordeel van de SLIMdiet producten vind, is dat je veel eiwitten binnen krijgt (spierbehoud) en dat je naast de producten ook gewoon lekker groente eet (vitamine, mineralen en vezels). Daarnaast is het vaak zo dat we een verkeerd voedingspatroon (teveel suikers) hebben ontwikkelt, dit is erg moeilijk om te buigen. Door af te vallen met maaltijdvervangers reset je als het ware je lichaam en ga je na het behalen van je gewenste gewicht jezelf weer stapje voor stapje klaar maken voor een “gewoon” maar gezonder eetpatroon. Wil je meer weten klik hier of neem eerst contact op.

Wat denk jij? Wordt jouw voornemen een droom of een illusie?! Plan snel een afspraak in zodat jij in 2018 je dromen waar maakt.

Ik wens je een gezellige jaarwisseling en een mooie start van 2018 toe.

Trudieet

Food & body balance

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *