Vandaag de stelling: afvallen met maaltijdvervangers goed of slecht?

Overgewicht is een steeds groter wordend probleem. Feit is namelijk dat we met z’n allen steeds dikker en daarmee ook ongezonder worden. Denk aan chronische ziekte als diabetes type 2, insulineresistentie, gewrichtsproblemen, hart- en vaatziekten etc. Afvallen is voor veel mensen niet alleen meer een wens maar zelfs een must.

Verandering van eet- en leefstijl, gezonde voeding, minder stress en meer beweging, is de meest ideale manier om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. De meeste vrouwen, maar zeker ook mannen, hebben hier vast al eens (of zelfs meerdere keren) een poging toe gedaan. Je moet echter wel héél sterk in je schoenen staan om dit op eigen houtje te veranderen, daarmee is het voor veel mensen niet de “ideale manier” gebleken om af te vallen.

Je kent vast de Engelse uitspraak: “Old habbits die hard”, oude manieren zijn moeilijk te veranderen. Wist je dat je lichaam ongeveer 6 weken nodig heeft een oude gewoonte af te leren en dan heb ik het nog niet over mentaal. Met een beetje minder eten, maar wel het zelfde soort voedsel, en wat meer bewegen zal je het vaak niet lang genoeg volhouden om de cirkel te doorbreken. Met als gevolg dat je toch weer binnen de kortste keren op je oude gewicht zit (of er zelfs overheen). Met maaltijdvervangers kan je deze oude gewoontes doorbreken waardoor je afvalt.

Maar…alleen je gewicht met maaltijdvervangers terugbrengen naar gezond gewicht is dus niet de enige stap, nee helaas je zult daarna toch echt je eet- en leefwijze aan moeten passen. Het voordeel van het gebruik van maaltijdvervangers is dus dat je oude gewoontes doorbreekt waarna je nieuwe kunt aanleren. Hoe? lees nog even door.

Trudieet werkt met de maaltijdvervangers van SLIMdiet.

Afvallen met de producten van SLIMdiet is echt super gemakkelijk, smakelijk en betaalbaar. Het zijn eiwitrijke maaltijdvervangers, eiwit zorgt voor een goede verzadiging en dat is wel zo prettig, zeker als je gewent bent (te)veel te eten. Het plan werkt met 4 stappen waarbij ik je stap voor stap begeleid, met adviezen en menu-ideeën, naar een nieuwe eet- en leefstijl. Zoals je hebt kunnen zien bestaan je maaltijden in stap 1 alleen uit producten en groente. Tijdens deze stap zal je, naast gewicht verliezen, je oude gewoontes leren los te laten.

Met elke volgende stap bouw je de maaltijden met producten af en vervang je deze voor gewone gezonde voeding. Je zult zien dat de keuze voor de juiste voedingsmiddelen, waar ik jou wegwijs in zal maken, je de hele dag een verzadigd gevoel geven en er zo voor zorgen dat je deze nieuwe manier van eten vol kan houden.

Ik heb je vorige week via Facebook en Instagram een week lang elke dag een voorbeeldmenu met de producten van SLIMdiet laten meebeleven, klik op de link om dit (nogmaals) te bekijken.

Hier kan je zien dat er voldoende afwisseling mogelijk is. Vul je maaltijden onbeperkt aan met groente en je zult dan ook geen honger hebben. Veel producten zijn ook prima mee te nemen naar het werk waardoor ook die drempel weg is. Naast de producten en de begeleiding heb je natuurlijk wel nog een portie doorzettingsvermogen nodig. Afvallen gaat nou eenmaal niet vanzelf! 

Zijn het nou dieet producten of maaltijdvervangers? De meeste merken verkopen hun producten met termen als: “proteïne-dieet” of “eiwitten-dieet”, persoonlijk vind ik een dieet een leefstijl, en omdat het niet de bedoeling is dat je deze producten levenslang gebruikt maar er tijdelijk je “gewone maaltijden”mee vervangt, noem ik ze liever maaltijdvervangers.

In deze producten zijn suikers vervangen door zoetstof, deze zoetstoffen zijn bij lang gebruik niet zo gezond, dat klopt. Maaltijdvervangers gebruik je echter tijdelijk en het te bereiken resultaat, een gezond(er) gewicht, vind ik zwaarder wegen. Mijn klanten vinden het wel een prettige overgang, van een overdaad aan fabrieksvoeding die vol zit met suikers, E-nummers, ongezonde vetten en zout, naar uiteindelijk voeding zonder al deze verslavende toevoegingen. Verslavend omdat de toevoegingen in fabrieksvoeding ervoor zorgen dat we er van blijven eten, met alle gevolgen van dien.

Is het ook geschikt voor mannen?

Ja mannen, ook voor jullie is dit een goede manier om die overtollige kilootjes te verliezen! Heb jij een hekel aan sporten, of ben jij juist dol op de derde helft na de voetbal? Word jij al chagrijnig van het idee dat je nooit meer een drankje of een snack mag? Dan is dit zeker een goede manier voor jou!

Dingen verbieden werkt vaak als een rode lap op een stier, we gaan tijdens het stappenplan samen op zoek naar een mooie en gezonde balans die voor jou werkt.

Dus mannen, ook voor jullie is SLIMdiet een goede manier om weer een gezond gewicht te bereiken. De producten zijn gemakkelijk te bereiden, een beetje shaken, water koken en roeren of een omelet bakken, dat kan jij ook! Sorry heren, ook voor jullie geen excuses meer.

Dus ja, als jij je gewicht weer naar een gezond gewicht terug kan brengen mét maaltijdvervangers, dan zeg ik ja doen! 

Maaltijdvervangers zijn voor veel mensen een prima middel om hun doel, het bereiken van een gezond gewicht, te behalen. Wil je blijvend resultaat? Dan is begeleiding naar een gezond eet- en leefpatroon echter onmisbaar en die begeleiding krijg je bij Trudieet.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, ik beantwoord ze graag. Ben jij al overtuigd, dan zie ik jou graag bij mij in de praktijk.

 

Trudieet

Food & body balance

 

Vindt je dit een leuk en/of nuttig artikel, deel gerust. 

PS. In mijn volgende blog zal ik je meenemen in de orthomoleculaire voedingswijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *