Bananenbrood variant met citroen en kokosrasp topping

Deel dit bericht op

Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 ontpitte Medjoul dadels
  • 3 eieren vervang door 3 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el lauw water voor vegan versie
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g boekweitmeel (of havermeel)
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • handje ongebrande noten*
  • snufje zout

Variatie*

  • Een handje blauwe bessen of 50 g in stukjes pure chocolade of rasp van hele bio citroen met sap van halve citroen met kokosrasp voor bovenzijde

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, neem een cakevorm en vet deze in of bekleed met bakpapier. Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een mooi glad mengsel. Klop in een kom de eieren luchtig en voeg wat zout toe. Meng het banaanmengsel hier doorheen. Voeg ook de meelsoorten en het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Voeg nu de gekozen variatie toe ( noten, blauwe bessen, citroen of chocolade). Gier het mengsel in de cakevorm en bak het bananenbrood in 40-45 min af. Dek evt de eerste helft van de baktijd de vorm af met bakpapier, dit voorkomt dat de bovenzijde verbrand. (*tip, maak het bakpapier vast aan de rand met een metalen paperclip). Prik aan het eind van de baktijd met een satéprikker in het brood, als deze er schoon uitkomt is het gaar. Laat afkoelen op een rooster. Snijd het brood in plakjes en vries deze in per twee met een stukje bakpapier er tussen, dit voorkomt dat het brood aan elkaar kleeft. Dit brood is een heerlijk tussendoortje of een lekkere lunch. Geen toegevoegde suiker en de combinatie van fruit met eiwit voorkomt dat er bloedsuikerspiegel teveel piekt.

Geniet!

Deel dit bericht op

8 Comments

  1. Sandra van Kuik schreef:

    Niet zelf gemaakt, maar een stukje van Trudy geproefd. Heerlijk smeuïg en een subtiele smaak. Een collega sloeg bijna af, omdat hij op dieet is, maar dit stukje cake mocht juist wel!

  2. Trudy schreef:

    Fijn dat de smaak bevalt. Het is niet zoet en door de pure ingrediënten is dit beter om te eten dan de standaard fabriekscake die vol met suiker zit. Het is niet moeilijk, ik denk dat je deze zelf ook wel een keer kan maken Sandra. 🙂

  3. Sandra van Kuik schreef:

    Hoi Trudy,

    Ik ga proberen de cake in een vegan variant te maken!

    Groetjes,

    Sandra

  4. Bea schreef:

    Hoi Trudy, is het mogelijk om in plaats van dadels andere gedroogde fruiten te proberen?
    Gr, Bea

  5. Sandra van Kuik Sloos schreef:

    Hoi Trudy,

    De vegan versie is gelukt! Met een eetlepel arachideolie per te vervangen ei.

    Groetjes,

    Sandra

  6. Trudy schreef:

    Hoi Sandra, Wat leuk om te horen dat het is gelukt! Ik zal bij het recept de toevoeging geven voor de vegan versie.
    Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *