Deel dit bericht op

Blije buik brood

Nederlanders zijn echte broodeters. We ontbijten met brood, eten een broodje bij de lunch en dan soms ook ‘s avonds nog bij de hoofdmaaltijd. Het is ook lekker makkelijk en snel klaar te maken.

Veel mensen ervaren echter buikklachten na het eten van brood. Vaak wordt dit veroorzaakt door de gluten in het brood, daar worden je darmen niet zo blij van. Minder brood eten is dan zeker aan te raden. Vaak is het kiezen voor een glutenvrij brood een nog betere optie. Nadeel is dat deze broden vaak droog en kruimelig zijn.

Ervaar jij een opgeblazen buik, rommelende darmen of andere ongemakken na het eten van brood?  Probeer dan eens een tijdje glutenvrij brood te eten en kijk of jouw klachten hierdoor verminderen of zelfs verdwijnen. Ik geef je hierbij een super simpel recept wat ik vaak maak. Door de toevoeging van Psylliumvezels is dit brood trouwens wel lekker flexibel.

 

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel
  • 150 gram boekweit of amandelmeel ( ik gebruik vaak een combi)
  • 1 el kokosolie
  • 3 eieren*
  • 250 ml yoghurt (kokos, lactosevrij of gewoon)*
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el appelazijn of eventueel citroensap
  • 1 ½ el psylliumvezels
  • snuf zout
  • Handje zaden/pitten naar keus

 

Bereiding:
Oven voor verwarmen op 200°

Havermeel maak je eenvoudig door havermout in de blender of keukenmachine te malen tot deeg. Meng de meelsoorten nu met de bakingsoda, bakpoeder en wat zout. In een aparte kom meng je nu de natte ingrediënten: Kokosolie, eieren, yoghurt en appelazijn. De droge en natte ingrediënten meng je nu goed door elkaar.

Vet een bakblik in of bekleed hem met bakpapier. Gebruik eventueel een goede silicone bakvorm. Giet het deeg/beslag nu in de bakvorm en bestrooi met een handje pitten en/of zaden die je lekker vindt. Ik gebruikte dit keer pompoenpitten.

Plaats het brood in het midden van de inmiddels voorverwarmde oven voor ongeveer 35 á 45 minuten. Houd je brood de laatste 10 minuten goed in de gaten om te kunnen bepalen wat bij jouw oven de beste baktijd is.

Laat het brood afkoelen en smullen maar. Dit lust iedereen 🙂

Je kan dit brood ook heel goed invriezen. Het makkelijkste doe je dit door het brood volledig in plakjes te snijden na het afkoelen en dan in de vriezer. Zo kun je steeds van een heerlijk vers broodje genieten.

 

*Tip: Vega of Vegan? Vervang de eieren dan door 3 el gebroken lijnzaad en week dit in 6 el warm water. Kies daarnaast voor kokosyoghurt.

 

Recept naar een idee van Oh my pie. 

 

 

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *