Deel dit bericht op

Chocobananenbrood

Genieten met een Italiaans tintje. Ik gebruikte voor dit overheerlijke Chocobananenbrood kastanjemeel uit Italië. Dit meel heeft een, licht zoete, nootachtige smaak. Mocht je dus op vakantie naar Italië gaan, neem dan eens wat van dit overheerlijke kastanjemeel mee en verras jezelf en je familie en vrienden met deze smaakmaker. Ga je niet naar Italië? Geen punt je kunt het ook in de bio winkel of op internet vinden.

Dit baksel is een echte smaakmaker als lunch, als traktatie, als lekkers bij de koffie maar ook als energiegever. Voeg een scheplepel eiwitpoeder naar keus toe voor wat extra eiwitten.

Ingrediënten:

  • 125 gram kastanjemeel
  • 50 gram havermeel of amandelmeel
  • 55 gram gesmolten kokosolie of zachte roomboter
  • 2 goed rijpe bananen
  • 3 medjoul-dadels, geweekt in warm water
  • 3 eieren
  • 2 el cacaopoeder (geen toegevoegde suiker)
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 tl bakingsoda met 1 el appelazijn of 1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
  • *1 scheplepel eiwitpoeder naar keus als hem voor na het sporten gaat eten.

Bakblik, 2 kommen en een garde evt blender of staafmixer

Bereiding:
Oven voor verwarmen op 175 °

Meng de natte ingrediënten: banaan, eieren, medjoul dadels, olie of boter en de azijn in een kom met de garde ( blender/staafmixer). mix hier een mooi luchtig goedje van. Meng de overige ingrediënten in een kom en roer hier nu het luchtige mengsel doorheen. roer goed door elkaar en giet over in een (silicone) bakblik.

Plaats in het midden van de oven en bak het Chocobananenbrood in 40 a 45 minuutjes gaar. Je kan dit controleren door met een satéprikker in het midden van het deeg te prikken, komt hij er schoon uit, is je brood gaar. Zelf houd ik een minimale tijd aan, ik houd er van als het brood een iets wat kleffe binnen zijde heeft. Hij kan dan goed door voor een brownie ;).

Laat goed afkoelen en geniet.

Tip: na het afkoelen in plakjes snijden en invriezen. Zo heb je een voorraadje.

Tip: eet je vegan? Vervang de eieren dan door 3 el gebroken lijnzaad en week dit in 6 el warm water.

 

 

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *