Deel dit bericht op

Crispy crackers

Crackers, een favoriete vervanger van brood bij het ontbijt of de lunch. Wil jij een gezonde variant zonder suikers en onnodige toevoegingen? Probeer dan eens deze crispy crackers.

Ingrediënten:

  • 180 – 200 gram noten en zaden mix ( pompoenpit, zonnebloempit, sesamzaad, chiazaad, amandel, hazelnoot etc)
  • 1 ei
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 8 a 10 draaien Keltisch zeezout
  • Variatie: voeg ook eens wat kruiden toe of 20 gram boekweit of havermeel voor een andere structuur

Bakplaat, bakpapier, deegroller (of fles)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°

Maal de helft van de noten en zaden mix in de keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg hier nu de rest van de noten en zaden, het ei en de gesmolten kokosolie aan toe en roer goed door elkaar. zorg dat het ei en de olie zich goed vermengen met de noten en zaden mix.

Leg een stuk bakpapier op je werkblad en leg hier de deegbal op, druk al enigszins plat. Leg hier nu een tweede stuk bakpapier op en rol met de deegroller verder plat tot ong 3 á 4 mm dik. Verwijder het bovenste bakpapier en snijd nu voorzichtig vierkantjes of rechthoeken van het deeg, je hoeft niet hele maal door het deeg heen.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 20 minuten. Kijk wat bij jouw oven het beste resultaat geeft. De crackers zijn klaar als ze licht bruin zijn. Laat de crackers goed afkoelen. Daarna kun je de crackers losmaken/breken op de eerder gemaakte lijnen.

Als de crackers echt volledig zijn afgekoeld zijn ze heerlijk krokant en kun je ze het beste luchtdicht bewaren.

Tip: als je het deeg wat dunner uitrolt kun je de crackers ook goed als toastjes gebruiken.

 

 

 

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *