_MG_9697bw (2)

Trudieet

Orthomoleculair voedingsdeskundige en BGN-Gewichtscoach

Even voorstellen…

Mijn naam is Trudy van den Aardweg en ik woon in Aalsmeer samen met mijn partner. Troste moeder van twee, inmiddels volwassen, zoons. De naam van de praktijk is een combinatie van mijn voornaam met het woord dieet. Dit is in het Grieks “diatia” wat leefstijl betekend. Trudieet staat dus niet alleen voor afvallen.

Prikkelbaar Darm Syndroom

Na twee zwangerschappen woog ik op mijn 28e zo’n 105 kilo, ik ben 1.68 m. Ik voelde me vreselijk. Naast mijn overgewicht voelde ik me moe, had huidklachten en een opgeblazen gevoel met soms vreselijke krampen. De huisarts stelde destijds de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS). Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling “niets aan te doen, leer er maar mee leven!

Overgewicht is niet altijd een kwestie van teveel eten en te weinig bewegen!

Afvallen, daar had ik al wat pogingen in gedaan. 10 jaar van alles geprobeerd. Met maaltijdvervangers ben ik succesvol aardig afgevallen maar de rest van de klachten bleven. Tijdens mijn zoektocht om ook de rest van mijn klachten te verminderen, kwam ik met iemand in gesprek die een gluten intolerantie had. De genoemde symptomen kwamen mij veelal bekend voor. Door voeding met gluten (en uiteindelijk ook koemelk) zoveel mogelijk te mijden ging ik mezelf steeds beter voelen. Mijn uiteindelijke succes zat in de begeleiding van het laatste stukje van mijn overgewicht.

Na 20 jaar klachten vrij

Naast de verbetering van mijn gewicht vanuit mijn eigen zoektocht heeft een Orthomoleculair gewichtscoach mij de adviezen gegeven waarmee ik blijvend een bij mij passend gewicht heb bereikt. Daarnaast blijven ook de klachten van mijn PDS weg.

Inmiddels ben ik bijna 50 jaar en leef ik al een paar jaar volgens de 80/20 regel en dat werkt prima. 80% gezonde bij mij passende voeding en leefstijl en 20% de teugels laten vieren.

Mijn passie

Een passie voor voeding & lichaam! Deze ontstond dus na jaren worstelen met mijn eigen overgewicht en PDS. Beide ontstaan na mijn 1e zwangerschap. En beide hersteld, na en lange zoektocht weliswaar, met een nieuwe leefstijl.

Maar waarom een eigen praktijk voor Orthomoleculair voedingsadvies en gewicht coaching starten? Omdat ik andere met vergelijkbare klachten de lange zoektocht naar een fit en vitaal leven wil besparen en/of verkorten.

Het zelf herstellend vermogen van het lichaam is zo mooi om te ervaren. Dat wil ik andere ook laten ervaren! Maar met alleen eigen ervaring kan je niet zomaar iedereen begeleiden. Iedereen is tenslotte anders. Kennis opdoen van het lichaam, voeding en coaching was voor mij een logische stap.

Opleidingen

Ik heb eerst mijn diploma: Voedingsdeskundige (HBO-niveau) behaald en daarna het BGN erkende diploma Gewichtsconsulent. Daar vond ik nog niet helemaal in terug wát voeding voor positieve maar ook negatieve invloed op je lichaam kan hebben. Zoals ik zelf had ervaren met de klachten vanuit mijn PDS, waar (naast de voor mij verkeerde voeding) waarschijnlijk ook de hormonale schommeling van mijn zwangerschappen een medeveroorzaker in is geweest.

Bij de Ortho Health Foundation heb ik de opleiding tot orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur (HBO) afgerond. Deze heeft mij veel (bij)geleerd over voeding, beweging, stress, hormonen en werking ervan voor het lichaam. Bij dezelfde opleider heb ik de cursus voor de Energetisch Morfologische Bloedtest gedaan. Deze bloedtest is een mooie aanvulling voor in mijn praktijk op de al aanwezige kennis en ervaring.

Waarom dieet advies

Een dieet is geen tijdelijke oplossing maar een leefstijl. Je kan ook zeggen leefstijl advies. In onze huidige Westerse samenleving eten we verkeerd ( bewerkt, teveel suikers, toevoegingen en verkeerde vetten), we bewegen te weinig en ervaren veel stress. Allemaal hebben ze grote invloed op onze gezondheid.

Met motivatie, de juiste voeding, beweging en leefstijl pak jij jouw klachten van spijsvertering, hormonen of (een gebrek aan) energie en ook overgewicht aan. Met mijn kennis en ervaring kan ik jou de handvatten geven om de juiste balans voor jouw lichaam terug te vinden.

 

The journey of 1000 miles begins with a single step

LaoTzu
je-bent-het-waard-trudieet