Deel dit bericht op

Hartigbrood

Ingrediënten:

  • 150 gram boekweit of ander glutenvrij meel
  • 50 gram havermeel
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 kop geraspte courgette
  • 1 kop geraspte pompoen of wortel
  • 4 á 6 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
  • 3 volle eetlepels Provençaalse- of Italiaanse kruiden
  • beetje zeezout
  • beetje gemalen peper
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • 4 eieren
  • 1 el citroensap
  • cakevorm en bakpapier
  • Bereiding:

    Zet de oven vast aan op 180°c. Doe het meel in een kom en voeg hier de ui, knoflook, courgette, pompoen (wortel), zongedroogde tomaat, kruiden, bakingsoda en peper en zout naar smaak aan toe.roer dit goed door elkaar. Klop in een andere kop de eieren goed schuimig met een mixer of natuurlijk met de hand (dat is een pittig karweitje). Voeg nu de eieren, het citroensap en de gesmolten kokosolie toe aan het deegmengsel. Roer goed door. Bekleed de bakvorm nu met bakpapier, giet hier het mengsel in en dek af met een strook bakpapier of aluminiumfolie. Zet in de oven voor 20 minuten, verwijder nu de strook bakpapier (of aluminiumfolie en zet nog 20 minuten in de oven. Laat het brood wat afkoelen en verwijder uit de vorm, laat verder afkoelen op een rooster en snijd het brood pas als dit goed is afgekoeld. Bewaar in een goed afgesloten bewaardoos in de koelkast, het is zo een dag of vijf houdbaar.
    Lekker met alleen een likje roomboter of zelfgemaakte kruidenboter, maar ook een plakje avocado is heerlijk. Ook als borrelhapje naast wat olijven doet dit brood het erg goed.

    Tip: Stop strookjes bakpapier tussen de plakjes en vries het brood in, dan heb je altijd binnen no-time dit overheerlijke brood tot je beschikking.

    Geniet!

    Deel dit bericht op

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *