Deel dit bericht op

Kaas-Uienbrood

Eet jij koolhydraat arm of beperkt? Dit heerlijke super simpele kaas-uienbrood past prima in jouw eetplan.

Meer groente eten is voor iedereen goed. Hoe doe je dat dan, is een veel gehoorde vraag in mijn praktijk. We zijn nou eenmaal een broodetend volk. Maar wat als je jouw broodje bij de lunch nu eens vervangt door een kop goed gevulde soep of een heerlijk rijk gevulde maaltijdsalade. Dan krijg je alweer heel makkelijk meer groente binnen. Eet er een paar plakken van dit heerlijke kaas-uienbrood bij en je kan de hele middag voort.

 

Ingrediënten:

  • 70 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram yoghurt *(kokos, Grieks of gewoon)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 gram kaas *(geit, parmezaan of Goudse)
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 25 gram gesmolten roomboter of kokosolie

*Kies hierbij de variant die voor jou het beste geschikt is. 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°

Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier. Je kan ook een silicone bakvorm gebruiken.
Bak de uienringen een beetje glazig in de koeken pan en zet hiervan 2/3 apart net als de kaas.

Meng de overige ingrediënten goed door elkaar en meng hier ook 1/3 van de uien doorheen. Giet dit in je bakvorm en beleg met de resterende uien en strooi de kaas er over heen.

Zet ± 40 minuten in de oven.

Warm is hij het aller lekkerst maar ook koud smaakt hij prima.
Eet smakelijk!

 

 

 

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *