Deel dit bericht op

“Ik was bang dat het ingewikkeld en moeilijk zou zijn”

Lees hier het verhaal van Sandra van Kuik. Ze is 31 jaar en woont met haar vriend in Den Haag.

Klachten

Sandra is veganist die af en toe buiten de lijntjes kleurt. Door deze leefstijl is ze zich bewust van mogelijke vitamine tekorten. Ze slikt bijvoorbeeld algenolie en een uitgebreide multivitaminen met B12. Toch had ze diverse klachten. “Mijn grootste klachten waren vermoeidheid en me snel niet fit/ niet lekker voelen.” Ook heeft ze diverse allergieën als hooikoorts en reageert ze op diverse soorten (huis)dieren.  Ze wilde graag haar vitaliteit terug.

Best eng, bloedprikken

“Trudy is een oud collega van mij waar ik nauw mee samen werkte, dus ik wist al vrij lang dat zij heel serieus met voeding en gezondheid bezig was. Toen ik bij de huisarts al jaren niet verder kwam, wist ik dat ik bij de praktijk van Trudy goed zat”.

Sandra was best wel nerveus voor de 1e afspraak, ze is altijd wat huiverig voor naalden, prikken en bloed. Maar naar eigen zeggen was dat niet nodig, want de vingerprik voor de EMBTest viel reuze mee.

Waar een wil is, is een weg

Omdat Sandra in Den Haag woont hebben we het programma op afstand voortgezet. Als je wil is… is er een weg. Ik heb met bijna al mijn klanten geregeld contact middels whatsapp, dit is ideaal voor korte vragen, dus dat kon ook prima met Sandra. De follow-up afspraken, normaal gesproken zijn deze in de praktijk, deden we per mail en telefoon. Dat verliep prima. Voor mij was het ook goed om te kijken of ik deze werkwijze vaker in mijn praktijk kan toepassen.

Duidelijk en makkelijk toepasbaar

“Ik was bang dat het ingewikkeld en moeilijk zou zijn en meer discipline van me zou vragen dan ik had. Dat bleek niet zo te zijn. Het programma is heel duidelijk. Je kunt je er strikt aan houden als je dat makkelijk vindt, maar je kunt het ook rustig opbouwen. Ik hou me aan de richtlijnen van Trudy wat betreft voeding, supplementen en ontspanning. Al lukt het me de ene keer beter dan de andere keer en geef ik er mijn eigen invulling aan. Ik ben voor een groot deel wel gaan leven naar de dingen die ik hierdoor ervaren heb”

Hoe strikter je het programma volgt hoe beter de resultaten zijn. Dat is ook zo met het nemen van de suppletie die als advies met de uitslag van de EMBTest gegeven wordt, soms noodzaak soms voor het verspoedigen van je herstelproces. Bij Sandra is er rekening gehouden met haar Vegan lifestyle, zowel in suppletie als in het voedingsadvies. Als je liever kleine stapjes zet is dat natuurlijk ook goed, het kost dan wel wat meer tijd. De knop gaat om door te  “ervaren” dat is het belangrijkste. Moeilijk en ingewikkeld? Nee dat valt dus echt reuze mee.

“Het voedingsplan vond ik heel duidelijk en makkelijk toepasbaar. Het is namelijk niet alleen een weekmenu, maar het zijn ook lijsten met ingrediënten (die makkelijk verkrijgbaar zijn), waar je zelf uit kunt kiezen”.

Voorbereiden is het belangrijkste, werk met een weekmenu en een boodschappenlijstje. Niet met knorrende maag door de supermarkt rennen. Lunch to go (voor) bereiden. Hierin krijg je tips en tricks.

Balans in voeding, beweging en ontspanning

“De bewegingstips waren ook bruikbaar en makkelijk toepasbaar in een druk leven, maar het ontspannen vind ik nog steeds moeilijk. Ik heb geleerd waar ik wel en geen ontspanning van krijg en dat was verhelderend, maar ik blijf het moeilijk vinden om niet altijd onder spanning te staan. Ik denk dat ik hier meer tijd voor nodig heb. Ik blijf het elke dag proberen”.

Naast het aanleren van voedingsgewoontes en eetgedrag is ook beweging en ontspanning onderdeel van een gezonde leefstijl. Hier is dan ook aandacht voor binnen het programma. Het is heel goed van Sandra dat ze zich bewust is van de dagelijkse stress. Door wel iedere dag te blijven oefenen zal zij ook hierin haar balans gaan vinden. Oefening baart kunst!

Met tips weer op de rit

“Ik merk de gevolgen sneller van dingen die niet goed voor me zijn, maar ook de gevolgen van dingen die wel goed voor me zijn, waardoor goede gewoonten er wat makkelijker insluipen, al moet ik toegeven dat ik nog steeds dagelijks ook slechte gewoonten heb. Maar elke keer als iets me tegen zat kon ik Trudy bereiken en kreeg ik tips waarmee ik weer op de rit kwam.

Het fijne aan Trudy is dat je geen druk voelt, wel rust en duidelijkheid. Ze is goed bereikbaar, ik kreeg altijd antwoord op mijn vragen. Ik had niet het gevoel dat ik kon falen, maar wel het gevoel dat ik een stok achter de deur had”.

Ik vind het belangrijk dat iemand zijn eigen weg gaat vinden. Ik kan wel van alles voorkauwen maar daarmee verander je geen oude gewoontes. Het gaat om bewust wording en dat krijg je door te doen, te ervaren.

Blijvend toe passen

“Dat gaat zeker lukken. Als ik bijvoorbeeld te veel lactose eet merk ik gauw dat ik sneller last heb van bijvoorbeeld hooikoorts. Als ik het weer minder eet, zijn mijn allergieën ook minder. Door die snelle reacties van mijn lichaam, is het makkelijker om bij te sturen. Er zijn nog wel veel dagen waarop ik terugval. Het heeft me lang gekost om die slechte gewoonten op te bouwen, dus ik vind dat het in verhouding al heel snel gaat om daar goede gewoonten van te maken.”

80/20 regel

Door te ervaren wordt het steeds makkelijker om verkeerde of ongezonde gewoontes te veranderen. Het steven is uiteindelijk om voor jezelf de 80/20 regel aan te houden. 80% gezond en bewust en 20% even lekker buiten de lijntjes kleuren. We leven nou eenmaal in een maatschappij waar alles, en dan vooral het ongezonde, in overvloed is. Denk aan bewerkte voeding, stress en gemak van de auto, zittende beroepen, etc.

In 2 maanden al veel fitter en vitaler!

Aan het eind van het programma kon Sandra zich nog maar moeilijk herinneren wat nou ook alweer precies haar klachten waren. De meeste waren inmiddels al verdwenen of zoveel verbeterd dat ze er bijna geen last meer van had.

“Al heel snel zag mijn huid er beter uit, viel ik beetjes af, had ik minder last van diverse kwaaltjes en mijn vermoeidheid. Eindelijk lag ik niet meer belachelijk vroeg op bed! Ik voel mijzelf weer fitter en vitaler.”

Aanrader

Zou je dit programma aanraden aan andere mensen? “Zeker! Door het volgen van het Trudieet Vitaal programma heb ik pas gezien dat het veel makkelijker is dan je denkt om wat aan je gezondheid te doen. Met inzet bereik je al snel resultaat, dit motiveert enorm.”

Dankjewel Sandra voor jouw uitgebreide verhaal en daarmee jouw review van het Trudieet Vitaal programma. Fijn dat ik het hier mag plaatsen.

 

Trudieet

Food & body balance

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *