De look a like van de kokosmacroon

Deel dit bericht op

Kokos-Kanjers

Deze smeuïge kokos-kanjers zijn een ware traktatie voor de liefhebber van de ouderwetse kokosmacronen. Heerlijk om in het weekend bij een kopje koffie of thee van te genieten. Vrij van gluten en lactose, vol met eiwitten en vezels. Als zoetje is er wat honing gebruikt. Dus zolang je ze niet alle 10 zelf op eet, is dit een redelijk gezonde traktatie ;).

Ingrediënten:

voor ± 10 stuks

  • 2 eieren gesplitst in dooiers en eiwitten
  • 50 gr amandelmeel
  • 110 gram kokosrasp
  • 1 flinke el kokosyoghurt
  • 1 el honing (ik gebruikte slechts een 1/2 el)
  • 2 el kokosolie

2 kommen, bakpapier.

Bereiding:
Oven voor verwarmen op 170 á 175 °

Ontvet 1 kom heel goed (ik gebruik een schijfje citroen) doe hier de eiwitten in en klop deze mooi stijf, dit geeft het luchtige effect aan de kokos-kanjers. In de andere kom kun je de overige ingrediënten mengen kneed eventueel met de hand goed door elkaar.  Als je een mooi beslag hebt spatel je de stijf geslagen eiwit er rustig door, niet te fanatiek roeren daarmee verliest het zijn luchtigheid. De kokosyoghurt geeft de heerlijke smeuïge bite.

Vorm nu ± 10 ballen van het deeg en leg deze iets uit elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Je kan er voor kiezen om ze zo te laten of toch wat platter te maken.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kokos-kanjers in 15 minuten mooi goud/bruin. Let op iedere oven is anders het is zonde als ze verbranden. Houd de laatste paar minuutjes de kokos-kanjers goed in de gaten.

Geniet van je home-made kokosmacronen!

Tip: vind je het lastig om eieren te splitsen en de eiwitten luchtig te kloppen? Kies er dan voor om de eieren zonder te splitsen aan het beslag toe te voegen. De kokos-kanjers worden dan alleen niet zo luchtig.

 

 

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *