Deel dit bericht op

Nasi

voor 4 personen
Ingrediënten:

  • 1 kopje rijst per persoon, kies het liefst voor bruine basmati of zoals ik heb gebruikt naakte haver
  • 125 gr bio spekreepjes
  • 250 gr kippendijfilet of kalkoenfilet in kleine stukjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember(rasp of snijd fijn)
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • ½ rode peper
  • 1 tl sambal (mag meer)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl laos
  • ½ tl ketoembar
  • 1 el gistvrije bouillonpoeder of 1 blokje
  • 4 eieren
  • 1 prei in kleine ringen
  • 1 wortel(in dunne reepjes/plakjes)
  • 250 gr taugé
  • (kokos)olie om in te bakken
  • optioneel: Let hierbij op lactose en gluten in de producten. 4 plakjes ham, kroepoek of cassavechips, plakjes komkommer, (eigen gemaakte) satésaus

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het water de bouillonpoeder toe ( of een verkruimel bouillonblokje). Schil en snipper de uien en maak de knoflook schoon en pers deze uit. Verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes. De prei en wortel kunnen ook gesneden worden. Spoel de taugé af. Verwarm een wok en bak hier de spekjes in uit, voeg de fijn gesneden kip- of kalkoenstukjes toe en bak deze mooi bruin. Haal uit de pan en zet even weg. Doe nu wat (kokos)olie in de wok en voeg de ui, rode peper, uitgeperste knoflook en de verse gember toe, bak even aan en voeg nu ook de trassi en de sambal toe. Bak op niet te hoog vuur omdat anders de knoflook verbrand. Voeg nu de fijn gesneden prei, wortel en de gewassen taugé toe, schenk de ketjap erbij en voeg de rest van de kruiden toe. Zet het vuur laag en laat dit alles een minuut of 5 lekker pruttelen, de smaken kunnen zich zo erg goed mengen wat een heerlijk resultaat geeft. Bak nu in een koekenpan de eitjes tot mooie spiegeleitjes of maak er een omelet van die je in reepjes straks over de borden verdeeld. Voeg naar smaak nog een plakje ham, kroepoek/cassavechips, plakjes komkommer en/of zelfgemaakte satésaus toe.

*Recept voor satésaus zal ik later toevoegen.

Eet smakelijk

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *