Deel dit bericht op

Pancakes

Deze luchtige pancakes zijn een feestje bij ieder speciaal ontbijtmoment. Maar ook een feestje om mee te geven naar school.

Ingrediënten:

voor ± 16 medium stuks

  • 3 eieren gesplitst in dooiers en eiwitten
  • 125 gr boekweitmeel of havermeel, niet glutenvrij maar oer-speltmeel kan ook.
  • 200 ml plantaardige melk ( ik kies meest voor amandelmelk)
  • 1 el ahornsiroop*
  • 1 tl kaneel
  • paar draaien Keltisch zeezout
  • roomboter of kokosolie om in te bakken

2 kommen, koekenpan of pannenkoekpan gebruik eventueel een bakring om mooie ronde pancakes te maken.

Bereiding:
Ontvet 1 kom heel goed (ik gebruik een schijfje citroen) doe hier de eiwitten in en klop deze mooi stijf, dit geeft het luchtige effect aan de pancakes. In de andere kom kun je de eidooiers met de ahornsiroop mengen. De melk daar aan toevoegen en goed doorroeren. Voeg nu het meel, de kaneel en het zout toe. Als je een mooi beslag hebt spatel je de stijf geslagen eiwit er rustig door, niet te fanatiek roeren daarmee verliest het zijn luchtigheid.

Verwarm de pan en laat wat boter of olie smelten. Bak nu de pancakes aan beide zijden mooi goud-bruin.

Serveer met bijvoorbeeld wat mangofruitmousse. Deze maak je door stukjes (diepvries) mango te verwarmen met een beetje water in een pannetje en dit daarna met de staafmixer of blender tot mousse, of moes;) te mixen. Maar ook met wat vers fruit of een paar el dikke yoghurt/kwark eventueel met wat honing zijn deze om te smullen.

*Liever geen ahornsiroop? Kies dan voor 1 á 1½ el Erythritol.

Tip: vind je het lastig om eieren te splitsen en de eiwitten luchtig te kloppen? Kies er dan voor om de eieren zonder te splitsen aan het beslag toe te voegen. De pancakes worden dan alleen niet zo luchtig.

 

 

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *