Deel dit bericht op

Zachte bolletjes of brood

Dit heerlijke brood is simpel te maken en lekker om af en toe te eten. Perfect als je wilt afvallen omdat het maar weinig koolhydraten bevat. Het is glutenvrij en bij gebruik van kokosyoghurt lactosevrij. Je gebruikt geen boter, tenzij je een bakblik zonder bakpapier gebruikt. Kortom een heerlijk brood met dezelfde flexibele structuur als “gewoon”brood door het gebruik van fyber husk ( of psylliumvezels). De ingrediënten zijn voldoende voor 12 bolletjes.

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 250 gram (kokos)yoghurt*
  • 50 gram fiber husk
  • 6 medium eieren
  • 10 gram baking-soda (bakpoeder kan ook, geeft iets minder fluffy resultaat)
  • *dessert lepel citroensap

*Als je kokosyoghurt gebruikt voeg dan een dessertlepel citroensap toe om de baking-soda goed te activeren.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160/170 º

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Laat het even staan om de fiber husk* te kunnen laten werken.

Na een minuut of 10 kun je met natte handen van het deeg 12 bolletjes vormen die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt. Houd rekening met wat tussenruimte, je kan er natuurlijk ook een mooi breekbrood of een soort stokbrood van maken.

Strooi er naar wens nog wat sesamzaadjes of andere pitjes over en plaats 25/30 minuutjes in de oven.

Laat het brood op een rooster volledig afkoelen. Vries lekker wat bollen in voor later gebruik.

Eet smakelijk

 

 

*Als je andere soorten psylliumvezels gebruikt (dan Fiber Husk) kan het deeg wat anders van kleur zijn dan je gewent bent, dit geeft niets en proef je zeker niet.

Deel dit bericht op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *